• ✓ Snabb leverans ✓ Fri frakt över 599kr ✓ Erbjuder exklusiv presentinslagning och leverans direkt till mottagaren
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish

Fars dag presenter

Söndag 13/11 vill vi fira och hylla alla fantastiska pappor. Vi har många uppskattade presenter till pappa med fokus på fin design och kvalitet.

Om önskar så kan vi hjälpa dig med presentinslagningen och även skicka din present direkt till mottagaren.

Hos oss hittar du fina Fars dag presenter som kommer att uppskattas!

CARD STORE, gratulationskort - Congratulation CARD STORE, gratulationskort - Congratulation

Hos oss hittar du våra unikt utvalda presenter till Fars dag 2021. 

Överraska pappa med en Fars dag present.

Alla pappor uppskattar att firas lite extra på Farsdag. Överraska med en present och ett gratulationskort där du med ord skriver ner vad din pappa betyder för dig. 

Det kommer garanterat betyda mycket för din pappa. 

Presentbox med skovårdsprodukter till pappa från Saphir Medaille D'or. Perfekt farsdag present!

Vi tipsar om våra fina presentboxar med skovårdsprodukter från Saphir Medaille D'or. Boxarna innehåller skovårdsprodukter av mycket hög kvalitet. Produkterna hjälper till att vårda och ge långvarig glans till din pappas skor. 


Fira din pappa på farsdag med en Fars dag present.

Hur ska du fira din pappa på Farsdag? Ett förslag kan vara att bjuda på en fika och i samband med detta överlämna en farsdag present. Vi tycker att det är ett fint sätt att visa din uppskattning. 

Ekologiska kroppsvårdsprodukter till pappa från c/o Gerd. 

Skäm bort din pappa med vårdande kroppsvårdsprodukter från c/o Gerd. Vi tipsar om serien 24/7, shampoo/ bodyshower + bodylotion.


Vi på Amazing Gifts älskar Fars dag! Varför firar vi Fars dag och när började vi med det?

Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington. Hon ville hedra sin far William Smart för att han ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington. Hans hustru hade gått bort när hon födde familjens sjätte barn.

Mrs. Dodds initiativ spred sig och redan 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stod bakom idén. Det skulle dock dröja ända till 1966 innan president Lyndon B. Johnson instiftade den tredje söndagen i juni som Fars dag i hela USA. 

Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. 1931 kom Fars dag till Sverige och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet ändrades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.