• Snabb leverans ✓ Fri frakt över 500kr ✓ Erbjuder exklusiv presentinslagning och leverans direkt till mottagaren
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish

Mors dag presenter

Morsdag närmar sig! Söndag 30/5 vill vi fira och hylla alla fantastiska mammor. 

Självklart kan vi hjälpa dig med presentinslagningen, finns det något bättre än att ge bort en fint inslagen present?

Om du önskar kan vi även skicka din Mors dag present direkt till mottagaren. 

Hos oss hittar du fina Mors dag presenter som kommer att uppskattas!

CARD STORE, gratulationskort - Stort grattis CARD STORE, gratulationskort - Stort grattis

Vi på Amazing Gifts älskar att få fira Mors dag!

Mors dag har sitt ursprung från 1905 av amerikanen Anna Jarvis som ville hylla sin avlidna mor. Hennes mor hade ägnat sig åt vård av sårade soldater från amerikanska inbördeskriget, hon hade även skapat Mother's Day Work Clubs för att rikta uppmärksamheten mot allmänna hälsofrågor. Efter sin mors död så inledde Anna Jarvis en kampanj för att i samband med årsdagen av sin mammas död försöka instifta en dag som skulle hedra alla mödrar. Det första allmänna firandet skedde 10 maj 1908 i samband med en gudstjänst. Kyrkan dekorerades med vita nejlikor som var hennes mors favoritblomma. Arrangemanget sponsrades och spreds vidare av John Wanamaker som var en varuhusägare i staden Philadelphia.

Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. President Woodrow Wilson tecknade då lagförslaget som gjorde Mors dag till en nationell helgdag. Till Sverige kom Mors dag först år 1919, då av initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. 

Om du önskar kan vi även hjälpa dig med presentinslagningen, vi slår då in din morsdag present i snyggt och exklusivt presentpapper tillsammans med ett fint presentband. Allt för att göra ditt presentinköp så smidigt och enkelt som möjligt. Vi kan även skicka din present direkt till mottagaren tillsammans med ett Morsdag kort och din personliga hälsning.

Här hittar du våra unikt utvalda presenter till Mors dag 2021. Vi tipsar fina smycken, skönhetsprodukter, lyxiga handdukar eller trendiga inredningsdetaljer. 

Vi erbjuder snabb leverans och fraktfritt vid köp över 500kr.